Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

środa, 26 października 2011

Simple carrot cake



Tak jak obiecałam, dzisiaj pokazuje Wam mój sposób na ciasto marchewkowe. Przepis dostałam od przyszłej teściowej, która wysłała mi cały segregator wypełniony różnymi przepisami. Bardzo się z tego powodu cieszę, bo ona jest bardzo dobrą kucharką (dlatego właśnie muszę stawać na głowie, żeby zadowolić jej syna.. ;)) 
Ciasto jest bardzo proste jeśli chodzi o wykonanie, a do tego baaardzo smaczne. 

Składniki:
  • 4 jajka
  • szklanka cukru (może być trzcinowy)
  • 8-10 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 marchewki
  • opcjonalnie: bakalie, aromat
Ubić w misce jajka ze szklanką cukru, dodać olej. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypać do miski, wymieszać. W międzyczasie zetrzeć marchewki na drobnych oczkach, dodać do masy, wymieszać.
Wysmarować blachę margaryną, a na spód położyć papier do pieczenia. Piec w piekarniku 30-45minut, w temperaturze 160-180 stopni. Poczekać aż ostygnie, posypać cukrem pudrem. Podawać i wywoływać uśmiech na twarzy bliskich!

ENGLISH:
As promised, I show you my way of making carrot cake. I was given this recipe by my future mother-in-law which is a really good cook. She sent me the binder whole of recipes she used when her son lived with her ;) I am really happy about it and then, there's another reason to work on cooking skills as I need to satisfy her son's needs at least similarly ;)
The cake itself is really easy and tasty. If you're beginner at it, you should definitely try it and there's no way something could go wrong.

Ingredients:
  • 4 eggs
  • cup of sugar (can be brown)
  • 8-10 tbsp oil
  • 2 tsp baking powder
  • 2 cups plain flour
  • 2 carrots
  • optional: nuts or dried fruits, aroma
Whisk eggs with sugar in a bowl, add oil. Mix the flour with baking powder and add to bowl. In the meantime grate carrots. Spread baking tray with butter, add baking sheet and pour the whole mixture. Bake for 30-45 minutes in 160-180 degrees. Let it cool, spread with icing sugar. Serve and make your guests happy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz