Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 27 marca 2012

Carrot and coriander soup



Carrot and coriander soup
[źródło: przepis na  stronie BBC]

Składniki:
-1 łyżka oleju warzywnego
-1 pokrojona na plastry cebula
-450g marchewki pokrojonej na plastry
-1 łyżka kolendry (przyprawy)
-1.2 litra wywaru warzywnego
-duża garść świeżej kolendry

Podgrzej olej w garnku, dodaj cebulę i marchewkę. Gotuj przez 3-4minut aż zaczną robić się miękkie. Dorzuć przyprawę kolendry i wymieszaj. Gotuj przez minutę. Dodaj bulion warzywny i gotuj aż zacznie wrzeć. Następnie duś na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Użyj blendera ręcznego aby uzyskać gładki krem. Podgrzej w nowym garnku, dodaj pokrojoną trochę kolendrę i podawaj :) (ja nie przelewałam do osobnego garnka)

ENGLISH:
Carrot and coriander soup
[source: BBC recipes]

Ingredients:
1 tbsp vegetable oil
1 onion, sliced
450g/1lb carrots, sliced
1 tsp ground coriander
1.2 litresl/2 pints vegetable stock
large bunch fresh coriander, roughly chopped
salt and freshly ground black pepper

Preparation method
Heat the oil in a large pan and add the onions and the carrots. Cook for 3-4 minutes until starting to soften.
Stir in the ground coriander and season well. Cook for 1 minute.
Add the vegetable stock and bring to the boil. Simmer until the vegetables are tender.
Whizz with a hand blender or in a blender until smooth. Reheat in a clean pan, stir in the fresh coriander and serve. (I decided to omit the last point and leave it in the same pan).

2 komentarze:

  1. To jeden z moich ulubionych wariantow marchewkowej :)

    OdpowiedzUsuń