Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

środa, 13 czerwca 2012

Risotto cytrynowe ze szparagami / Lemon and asparagus risotto

Risotto jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni włoskiej. Próbowaliśmy je już w baardzo wielu opcjach (nie wszystkie były tutaj wrzucane) i wciąż się nam nie nudzi. Tego dnia, risotto było inne niż zwykle, dlatego że nigdy wcześniej żadne z nas nie próbowało białych szparagów. Prawdę mówiąć, niewiele straciliśmy. Biała wersja w ogóle nas nie zauroczyła, a smak był zdecydowanie zbyt mdły. Mimo to, było to dla nas nowym doświadczeniem smakowym. Ja wychodzę z założenia, że naprawdę ważny jest sam fakt próbowania nowych smaków i poznania, co się naprawdę lubi. Więc jeśli lubisz białe szparagi to zapraszam! :)
Przepis z którego korzystałam można znaleźć na blogu: Moniczka w kuchni.

ENGLISH:
Risotto is one of our favourite italian dishes. We tried it in different options (some of them weren't published) and we still can't be bored. That day, the risotto was different than usually, as we haven't eaten white asparagus before. To be honest, we didn't lose much, as the white are not appealing to us at all. Their flavour is too bland for us, but still, it's new experience. I think it's important to try different things to get to know what you really like. If you adore white asparagus, then enjoy!
The recipe comes from a blog:  Moniczka w kuchni [Monika in the kitchen] and there's also english version of the recipe :)

Wpis bierze udział: / Taking part in:
Szparagi na stół Kuchnia Bardzo Włoska 2012

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz