Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

środa, 18 lipca 2012

Curry egg paste

W Szkocji dzisiaj leje jak z cebra i nic nie zapowiada poprawy. Cóż można robić w taką pogodę? Pichcić coś i czytać książki pod kocykiem z kubkiem kawy (w moim przypadku inki mlecznej). Dlatego też czekam, aż moje dwa chlebki ciabatta upieką się i ostudzą, a w międzyczasie piszę notkę na blogu.
Wieczorem wyczaruję coś z makaronu i ziół, praktycznie jedynych składników, które jeszcze mam w domu. Za dwa dni wylatuję do Polski i tam dopiero będę czarować w maminej kuchni! :)

Tymczasem zostawiam Was z pastą jajeczną z curry wg Liski znanej nam wszystkim z świetnego bloga White Plate. Prawdę mówiąc nie byłam zbytnio przekonana do takiego połączenia smaku, ale nie żałuję że zaufałam Lisce i jej przepisowi. Pasta była genialna i pełna różnych smaków, a S. był tak zachwycony, że podwójna porcja zniknęła w mig.

ENGLISH:
Today, in Scotland it's raining cats and dogs and there's no chance for change. What can you do in such weather? Cook, bake and read books under rug with a cup of coffee (decaf one for me, please ;)). Now, I'm waiting for my two loaves of ciabatta bread to bake and cool and in the meantime i'm writing this post.
In the evening, I'm planning to prepare something for dinner with pasta and herbs, only ingredients I have got in my cupboard. In two days I'll be back in Poland for two weeks and I'll cook for you in my mum's kitchen! :)

Meanwhile, I leave you with curry egg paste by Liska, which we all know from an amazing blog White Plate. To be honest, I wasn't sure about this paste and those flavours but now, I'm really happy that I've trusted Liska and her recipe. Egg paste was delightful and full of flavours, and even S. was amazed in such way that double portion of egg paste dissapeared in few minutes.


Egg paste with curry (double portion for about 8 sandwiches)

- 4 big eggs
- 1 tablespoon mayonaise
- 1 teaspoon curry
- 1 tablespoon herbs (coliander and chives)
- 2 flat teaspoons chopped sultanas

Cook eggs for about 4 minutes or more if you want. Remove eggshell, smash it using fork, mix with all of ingredients, season with black pepper. Enjoy!



3 komentarze:

  1. Wygląda smacznie, więc chyba też się przekonam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W Polsce też leje...Tzn dzisiaj chwilowo po deszczu, ale zaraz pewnie znowu spadnie..:) Pasta wygląda pysznie, uwielbiam pastę jajeczną!

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam taką pastę!:) jedynie następnym razem wzbogacę ją o curry, bo jeszcze nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń